background

Ons Doel

Via ‘Cycle for Hope’, een sponsorfietstocht voor Stichting De Hoop, kwam Joan de Heer, eigenaar van Zonnepanelen de Heer, in aanraking met ex-verslaafden die hun weg terug naar de maatschappij probeerden te vinden. De verhalen van deze mensen, die vaak in een vicieuze cirkel terechtkomen vanwege schulden en gebrek aan onderdak, grepen hem enorm aan.

“Ik leerde een groep van circa 20 mensen kennen waarvan iedereen verslaafd was of geweest was. Het voelde als thuiskomen. Hun problemen maakten iets in me los. Ik wilde ze helpen. En met de winst van het bedrijf kan ik dat ook. Zelf heb ik niet veel nodig. Ik gebruik het liever om hen een kans te geven. Teruggeven is mooier dan krijgen.”

Wat begon met een trainer- en sponsorschap van het wielerteam van De Hoop, groeide uit tot coachen en bieden van onderdak aan ex-verslaafden. Hiervoor realiseert Zonnepanelen de Heer nu zelfs een speciale woonlocatie op het Westeind in Papendrecht, waar 8 studio’s worden gebouwd voor ex-verslaafden. Familie de Heer woont op loopafstand en gaat intensieve ondersteuning bieden.

“Je maakt veel mee, maar de successen maken het meer dan waard. Neem Mark, die van ver moest komen, maar nu zelfstandig schilder is. Ik kan niet uitleggen hoe mooi en bijzonder het is om hem nu zijn leven te zien leiden. Het is de kurk waar je op drijft.”